Realisatie doel 4: Therapeuten van de Vruchtenburg mee naar Casa Ochetto, Italië.

Door een particuliere gift ad. €5000,- heeft de Italië reis plaatsgevonden van 16 t/m 23 mei jl. waarbij twee therapeuten mee zijn gereisd.
 
Achtergrond:
Jaarlijks organiseren Tonnie en Peter Kramers samen met twee therapeuten van de Vruchtenburg een zeer gewaardeerde zingevings- en verwenweek op een prachtige locatie in Italië voor mensen die geraakt zijn door kanker. Cliënten worden voorgedragen door hun therapeut en kunnen tegen een kleine vergoeding deelnemen. Het verblijf in Casa Ochetto is erop gericht om mensen te helpen hun balans weer te vinden, van het ‘normale’ dagelijkse ritme los te komen en nieuwe inspiratie op te doen om thuis de draad weer op te pakken. Deze reis maken de cliënten van de Vruchtenburg samen met lotgenoten en onder deskundige begeleiding. De therapeuten die als begeleider meegaan doen dit in eigen tijd en onbezoldigd. Zij verzorgen workshops, hebben gedurende de dag aandacht voor de behoeften van de deelnemers en ondersteunen Peter en Tonnie bij de dagelijkse werkzaamheden zoals koken en de afwas.

Verslag reis door Maja Stulemeijer, psycholoog bij de Vruchtenburg:
Van 16 tot/ met 23 mei jl. heeft opnieuw een prachtige reis plaatsgevonden. Samen met 11 deelnemers (9 cliënten van de Vruchtenburg en 2 gasten van inloophuis Deborah in Delft) hebben we een heel bijzondere week gehad, vol met inspirerende activiteiten en met gelegenheid tot rust en bezinning. We hebben met eigen ogen kunnen zien hoe verrijkend deze week is geweest voor de gasten. Allen hebben een sprong in het diepe gewaagd door mee te gaan en voor de meeste deelnemers was dit hartstikke spannend. Het is een week geworden om nooit te vergeten. De gasten hebben lief en leed gedeeld, nieuwe ervaringen opgedaan en kunnen genieten van 'het even niks hoeven'. Ook voor ons als begeleider was het een absolute verrijking om zo intensief op te trekken met onze cliënten. We zijn erg geraakt door alle verhalen, de onderlinge verbondenheid en de veerkracht van deze 11 vrouwen. Ook als behandelaar nemen we hier veel van mee.
Wij zijn heel erg dankbaar voor de particuliere gift die deze bijzondere reis mogelijk heeft gemaakt!

 


« vorige pagina
Top